Wednesday, June 18, 2014

and my feeling now.......



ok kali ni memang rasa nak menangis.dari ruang tamu ke bilik ke ruang tamu balik cari mood nak start pt balik.ok fine aura stress dah sampai dan naik ke kepala bila dapat whatssap dari supervisor...walaweh cuti x habis lagi kot..btw tq la kepada lecturer2 yg mengingatkan tapi..tapi..hahhahahahaa...


tenung punya tenung proposal sambil fikir nak buat apa eh...so apa kata kita tidur dulu cari mood..muahhahahaa..


p/s:-memang guna gear 5 siapkan pt bila dah naik sem nanti...
     -moh ler tadah telinga n bersengkang mata nanti..
     -dear action research,please be nice to me...gua mau grad next year..waaaa..dear ALLAH,please help me,giving me a lot of ideas during do this action research,and lets everything going smoothly till the end...dear supervisor,please always help me and not let me down,dear students please do what cikgu want,jangan asyik cakap,bosanlah cikgu!siap korang nanti!muaahhaa.dear everbody please always support me.ily!hak3...

#Allahhummayasir wala tua'ssir,rabbi tammin bilkhoir. :D

~till then..daaaaaaa..xxxxlovexxxxxx




Wednesday, October 24, 2012

datang lagi!


setiap kali pengakhiran semester,exam perkara yg wajib.huhu.actually bila difikirkan balik mmg lah patut sebab baru la tahu tahap mana kita sepanjang sem tuh kan.penilaian gitu.n the reward mestilah boleh bercuti di rumah..wah...benda yg sangat2 dinantikan sejak dari awal semester lagi..erm tp mungkin yg ada gf/bf kt tmpat belajar 2 msti fikir against my opinion la kot.wakkaka.:p

bila berada di rumah,nk study mmg liat gila la.walhal kalau x balik rumahpun sama jugak.huhuoh jangan sia2 kan study week yg diberikan okeh.nanti menyesal.huhu..come on study weh,dah exam dah isnin ni.xstudy maw jwb apa?esok dah nk balik kampung.confirm2 lah dok menganyam ketupat je,studynya jgn harapla..

so,ayuh study!-----sedang mencari mood untuk study-------

p/s:-sangat gigih mendownload cerita adam hawa.kan bagus kalau gigih belajar.huhu
     -selamat hari raya idul adha.:D

Wednesday, August 29, 2012

motivate ourselves


bergaul dengan orang yang berlainan dengan diri kita kadang-kadang menimbulkan rasa tidak tenang.
kadang-kadang menimbulkan rasa sedih,rasa marah,rasa dengki,rasa sakit hati.
kerja.
 tugasan yang terlampau banyak kadang-kadang mengundang tekanan dalam diri masing-masing.
tapi sebenarnya dari situlah kita dapat lihat macam mana kita manage diri kita.mungkin rasa macam nk jerit2 sampai rasa nk terjun bangunan ke,nak jerit terpekik dekat orang lain ke smpai terlupa kita menyakitkan hati orang lain ke.mungkin juga orang lain boleh mengetahui perangai kita yang sebenar.

how to manage them?kalau rasa tensyen gila2 sampai macam nk tercabut kepala?get yourselves more closer to Allah.memorising for myself too.n always caling our mum and dad.insyaAllah everything will be right after that.kata-kata ibu kan macam pedang sakti apatah lagi kalau doa seorang ibu.

Ya Allah Engkau panjangkanlah usia Ibu kami, kerana akan hilanglah satu keberkatan dan satu doa yang mustajab bila matinya kedua ibu bapa. maka Engkau panjangkanlah usia Ibu Kami supaya masih ada lagi doa-doa yang mustajab untuk kami.

harus kuat untuk menghadapi hari-hari akan datang dan tamatkan semester ini dengan pantasnya.xD



Tuesday, June 26, 2012

catuan air

Ya Allah,stress betul hidup bila air xada.melampau gila sb dari ahad lagi.huhu.sekarang dah nk masuk rabu,xada desas desus langsung nk ada air.huhu.balik2 kelas pakat2 tanya n g check ada air x.rasa mcm sedey gila bila setitikpun air xada.huhu.sedey ooo.rasa muka berkerutu dah sekarang.hahaha.jerawatpun dah berebut2 nk tumbuh.bencilah mcm ni.nk buat kerjapun xada mood.;(

tapi syukurlah sebab kadang2 air dibuka walaupun 15 minit ja.sob.sob.bayangkn dlm 15 minit tu semua nk berebut mandi,basuh baju n bla bla.kena bangun awal2 pagi,tidur lambat sb tnggu air.nipun xtdo sb menunggu air.pukul 1 pagi bukak  pukul 1.15 tutup balik air 2.memang terbaik!ni dah macm pendalaman sejuta dah kot,praktis kot2 nk kena posting hulu kot.tensyen.

tapi sepatutnya kita kena bersyukur sb ada jugak walaupun  air ada sekejap,ada jugak kwn2 asrama bwh yg nk bg tumpang mandi.dah mcm merempat rasa.huhu.lama2 bertmbah3 kurus lah kalau asyik nk kena naik turun tangga p mandi.

setiap yg berlaku ada hikmahnya,mungkin hikmahnya ialah praktikkan diri berdisiplin sb kena bangun awai.hahah.berjimat cermat guna air.n merapatkan hubungan silaturahim gitu.hahahhaa.tp sangat2 geram bila air yg kita simpan ada orang guna sampai abes.eh3,agak2 r.melampau gila kot!kalau emergencypon,xkan la ko guna smpai semua baldi orang hah???ke ko g buang semua air 2.dengki3,busuk hati punya orang!huhu.

rasa macam nk terbang balik rumah ja,kan dah ckp dok ib x best.;(

dah lewat,airpun da ditutup balik,ayuh tidur,esok nk bangun awal lagi,berebut2 nk mandi pulak.hoho.nyte!

p/s:dear water,please be nice to us.tunggu lah kami cuti dulu baru buat perangai.T.T

Wednesday, June 20, 2012

:)


Dear future husband;
You don’t have to drive any BMW
or Mercedez or Skyline to be gorgeous. 
Be an imam in prayers. That’s how I define gorgeous. 
You don’t have to have a nice voice and hush me with lovely songs. Recite the Kalamullah, Al Qur'anul Kareem. 
That’s how I would melt. You don’t have to be rich for me to love you. 
Please have a kind heart.
That’s more than enough for me and my parents too. Nobody’s perfect. You are nobody. So, just be a man who is a slave of Allah
 


Tuesday, June 12, 2012

sah!

sb macam ramai sgt orang yg show off benda ni,so i pun nk show off jugak!haha




saya sudah!anda??bagi yg dah layak tuh,sila2 lah tunaikan tanggungjawab anda kepada negara.cewah!
menyampah bila tengok orang yg asyik kutuk mengutuk dekat laman2 sosial bab2 hal politik ni.why not,u just tick je mana yg u suka bila tyme mengundi nanti.baru x porak peranda hidup.ni sampaikan sesama sendiri bergaduh.hapelah.ish3x


Monday, June 4, 2012

tahniah!

to my bestie:tahniah la buat ko,ko lah yg ak rsa kwn yg plg baik sejak 3 taun yg lepas,sb mulut ko jugalah kdg2 ak nk ckp padan muka kt someone yg kena sound tuh.wakkakaa.kalo ak rsa nk nanges mmg ak cri ko dlu lah.haha.admit it!ak mmg mls nk turun g bilik ko,ko pulak lagilah malas nk naek bilik ak kan.so,kita selalu skype walhal ak ngn shafik yg jauh pun jarang2 skype.hahaha.

ko penah edit gmbr siap tulis "water may dries but our friendship never die".hahaa.gila ah ko edit gmbr sb jeles lah tuh tgk ak maen2 ngn photoshopkan.wakkaa.tp persahabatanpun ada pasang surutnya.kdg2 ak terasa ngn ko n mungkin ko pon ada terasa ngn ak kot~ye la kot.hahaa.tp kalau susah ak cari ko jugak.ak rasa sepanjang ak dk kt ib mmg ak plg bnyk kua dgn ko la.ko pon selalu ada kalau ak perlukan ko,itu yg bestnya kwn ngn ko,serius!xmacam sesetengah orang,so,ak mmg x seganla kalau nk minx tlg ngn ko.hahaha.

lagi satu,ko jenis x berkira bukan mcm sesetengah orang,ko pulak asyik suka membeli ja padahal mulut ckp xda duit,ak pun tnggu la ko kt kedai 2,bagi pendapat kononnya.kah3x.ak paling xsuka kalau oang meniru time exam n ganggu konsentrasi ak kalau ak nk jwb exam,ak rasa stress,akpon xtaw nape.hahaa.jd setiap kali lepas exam,ko mesti tanya mcm mana tadi?ada yg bising x?haha..ko jugaklah teman ak nk makan laksa.haha.kdg2 ak da kenyang tp bila ko ckp ko x mkn lagi,akpon turun la teman ko,sekali terus g mid mkn laksa.orang laen sbuk study kalao tyme musim exam,kita pulak sbuk p mid,kalau ko perasan mmg tiap2 sem mcm 2.ada sekali siap baca komik kt mph.haha.cari semangat la sgt kn.

ko panas baran,bila ko rasa nk lempang2 orang,ak suruh ko sabar sikit tp masa u ko tgh bengang mmg la ko x dengar kan.haha.kalo ko bising2 ke,kalo ko perasan mmg ak dk sebelah ko smbil dgr je kan.haha.sb ak tahu t lama2 ko sejuk sndri la 2.

ko x ckp ko da bertunang pon,ak boley rasa.hebatkan instinct ak??haha.tp masa ko text ak bgtw,ak rsa nk merajukkkkkkk teruk2,tp ko mcm shafik jugak kalau ak merajuk ko mesti bg choc or lolipop.kuang3x,so i'll wait ok.tp merajuk tu dah kurang sikit bila ko ckp ak orang pertama yg taw.hahaha.kita sebaya tp insyaAllah ko yg kawen dulu kan.hahaa.ok jeles tp senipis kulit bawang la kalau nk dibandingkn dengan rasa gembira ak tuk ko.

semoga ko bahagia dengan pilihan ko,insyaAllah he's the best for u.amin.cepat2 kawen,xelok tunang lama2 mak ak cakap.wakakkaa:p

n sgt lasng nk cri gmbr ko,berlambak dlm simpanan ak.hahhahaa



i'm happy for u!

ak xpaham apasal gmbr  si dia ni yg lebih.huh!




p/s:jom kua jln2 lg t!